به گزارش مرکز خبر حوزه،حجت الاسلام سیّد مهدی حسین زاده، مدیر عامل مؤسّسۀ علمی ـ فرهنگی علامه عسکری در این همایش به تشریح عملکرد مؤسّسه پرداخت و با اشاره به افکار و عقاید مرحوم علامه، گفت: علامه عسکری جلوتر از زمان خود حرکت میکرد و پنجاه سال پیش، مسائلی را میدید که در زمان حال اتّفاق میافتد.
وی ادامه داد: بنا بر روایت «عظّم العالم بعلمه» باید علما را به خاطر علمشان بزرگ دانست؛ بنابراین پاسداشت علما و بزرگان دین یک فریضه است و اهتمام به این مهم بر همۀ ما خصوصاً نسل جوان و دانشگاهی لازم است.
در ادامه دکتر محمّد حسین رجبی دوانی در خصوص حضور یهود در منطقۀ عربستان، گفت: یهود با این که افرادی منفعت طلب و راحت طلب بودند به اعتبار دو مسئله در نقاط مشخّصی از عربستان حضور دارند: اوّل این که آنها دو بار در معرض قتل عام قرار گرفته بودند. یکی در زمان بخت النّصر, فرمانروای قهار بابل که به فلسطین لشکر کشید. و بار دیگر زمانی بود که مسیحیت در روم, مذهب رسمی اعلام شد و مسیحیان به یهودیان به عنوان قاتلان مسیح نگاه میکردند و به تعقیب آنها میپرداختند. به همین خاطر یهودیان مکانی را انتخاب کردند که کمترین جلب توجّه را برای فرمانروایان و کشور گشایان داشته باشد.
وی ادامه داد: همچنین دادههای تورات در ظهور آخرین پیامبر در منطقۀ عربی بود و قید کرده بود که آخرین پیامبر که دین او سراسر جهان را فرا خواهد گرفت در این منطقه ظهور خواهد کرد لذا یهودیان برای گرویدن به دین آخرین پیامبر به عربستان کوچ کرده بودند.
سپس دکتر محمّد دزفولی از شاگردان علامه دقایقی، را به معرّفی آثار علامه عسکری و انگیزۀ ایشان در تألیف این آثار ارزشمند پرداختند.
وی تأکید کرد: آثار علامه در پاسخ به شبهات و در دفاع از مکتب اهل بیت(علیهم السلام) و شیعه بسیار مفید و مؤثر بوده است.
بر پایه این گزارش، در پایان این مراسم دکتر محمّد حسین رجبی دوانی و دکتر محمّد دزفولی به سؤالات حضّار پاسخ دادند.